Üniversiteye Gİrişlerde Süresiz HES Kodu Uygulaması
1.10.2021

Covid-19 salgını sebebiyle, alınan tedbirler çerçevesinde Üniversitemize girişlerde, kimlik kontrollerinin yanı sıra HES kodu sorgulaması da yapılacaktır.

Sağlık Bakanlığı’nın sistemi ile online bağlantı halinde olan personel ve öğrenci kimlik kartlarının sorgulanması ve sağlıklı çalışması için personel ve öğrencilerimizin tamamının, https://hesbilgi.ogu.edu.tr adresine ulaşıp kendilerine ait bilgileri yüklemeleri
gerekmektedir.

Üniversitenin sistemine giriş yapılmadan önce Sağlık Bakanlığı, Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasından süresiz HES kodu alınarak bilgi girişi yapacaklardır.

Sistemle ilgili olarak bir problem yaşanması halinde, Rektörlük girişindeki Akıllı Kart birimine müracaat edildiğinde destek sağlanacaktır. Bilgisayar veya akıllı telefonu erişimi olmayanlar Rektörlük personel girişindeki Kiosk cihazından işlem yapıp HES kodu alabileceklerdir. HES kodu almayan personel ve öğrencilerimizin Üniversitemize girişi mümkün olmayacaktır.