TR | EN
Microsoft Teams ve UZEM hakkında
4.09.2020

Dersler ve yürütücüler listelerinden de anlaşılacağı üzere, çoğu ders Microsoft Teams, bir kısmı da UZEM altyapısı üzerinden uzaktan eğitim teknikleriyle işlenecektir. UZEM sistemine giriş bilgileriniz DYS ile aynıdır.

Microsoft Teams hesabınızı etkinleştirmek için iki yöntem mevcuttur. Bunlardan en az birinin etkinleştirmenizi sağlaması beklenir.

 

YÖNTEM 1:

Microsoft Teams masaüstü uygulamasını yükleyip aşağıdaki kullanıcı adı / şifre bilgileriyle sisteme giriş yapılabilir. Sisteme girdiğinizde hesabınız etkinleştirilmiş olur.

Kullanıcı Adı: ogrno@ogrenci.ogu.edu.tr

Şifre: Abc+TcNo+@

Örnek:

Tc: 1234567811

Şifre: Abc1234567811@

 

YÖNTEM 2:

1. Öncelikle aşağıdaki bağlantıya giderek OgrenciNo@ogrenci.ogu.edu.tr e-posta adresinizle giriş yapın. Bu adresin sorunsuz çalıştığından emin olun (örneğin başka bir e-posta adresinizden bu adrese e-posta göndererek).

https://ogrenci.ogu.edu.tr/

2. E-posta adresiniz sorunsuz çalışıyorsa, buradan ulaşabileceğiniz dokümanda belirtilen adımları gerçekleştirin.

3. Ekteki işlemler bittikten sonra Office programlarını web arayüzü üzerinden kullanmaya başlayabileceksiniz. Bunun için office.com adresine gitmeniz ve ogrenci.ogu.edu.tr uzantılı e-posta adresinizle oturum açmanız yeterli.

4. Uygulamaları masaüstüne yüklemeniz için Microsoft’un kayıt açma işleminizi onaylaması gerekmektedir. Bu işlem bazen uzayabilir. Birkaç gün içinde halen onay işlemi sonuçlanmadıysa http://destek.ogu.edu.tr adresine DYS bilgilerinizle giriş yapıp, bir çağrı açabilirsiniz.