Lisans Öğrencileri Yemek Bursu Duyurusu
13.09.2022

Sevgili Lisans Öğrencileri

Rektörlüğümüzce; Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bütçesinden öğrencilerimize 1 Kasım 2022 - 9 Haziran 2023 tarihleri arasında ücretsiz bir öğün yemek yardımı yapılacaktır. Bölümümüze  ayrılan kontenjan aşağıdadır:

Normal Öğretim: 14 öğrenci

İkinci Öğretim: 9 öğrenci

Yemek yardımı almak isteyen öğrencilerin aşağıdaki başvuru formunu doldurarak eee@ogu.edu.tr adresine konu başlığına Ad Soyad - Yemek Bursu Başvurusu yazarak 7 Ekim 2021 tarihine kadar göndermeleri gerekmektedir.

Değerlendirme sonucu hak kazananlardan KVK Mevzuat Uyarınca Burs ile ilgili Aydınlatma Metnini onaylamaları istenecektir.

Yemek Bursu Başvuru Formu

Yemek Bursundan Doğrudan Faydalanabilecek Öğrenciler

- Sağlık Raporuyla belgelendirmek şartıyla % 40 ve daha fazla engeli bulunan öğrenciler;
- Anne, baba ve kardeşinin şehit veya gazi olduğunu belgelendiren öğrenciler,
- Yetiştirme yurdunda kalan öğrenciler,
- Milli sporcu olduğunu belgeleyen öğrenciler,
Önemli Not (Yemek bursundan doğrudan faydalanabilme şartlarını taşıyan öğrencilerimizin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na başvurmaları gerekmektedir.)
Yemek Bursu Alamayacak Öğrenciler
- Yemek bursuna başvurmak istediği tarihte okula giriş tarihi itibariyle, bir öğretim yılı kaybı bulunan öğrenciler,
- Yetim maaşı ve nafaka dışında, asgari ücretle çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler,
- Tezsiz Yüksek Lisans öğrencilerine,
- Yabancı Uyruklu ve TÖMER’li öğrencilere,
- Kısmi zamanlı olarak çalışan öğrencilere yemek bursu verilmez.

Yemek Bursu Verilme Şekli ve Süresi

- Yemek bursu akademik yıl boyunca verilir. Yemek bursu alan öğrenciler günde bir kez SKS Daire Başkanlığına bağlı yemekhanelerden faydalanabilir.
Resmi tatil günleri ve hafta sonu tatillerinde yemek bursundan faydalanılamaz.
Öğrenciliğin sona ermesi durumunda yemek yardımı da sona erer.
Yemek bursu aldığı süre içinde disiplin cezası (uyarı cezası hariç) alan öğrencilerin yemek bursları kesilir.
Yemek bursunun başladığı tarihten itibaren ilk 1 (bir) ay içerisinde yemek yardımından geçerli mazereti olmadan hiç faydalanmayan veya yemek yardımını kötüye kullanan (başkasına faydalandırma vb.) öğrencilerin yemek bursu kesilir.