TR | EN
Öğrencilerimizin TEKNOFEST 2022 Başarısı
5.09.2022
Öne çıkan görsel

Üniversitemiz Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Osman PARLAKTUNA’nın ve Arş. Gör. Dr. Gülin ELİBOL SEÇİL’in danışmanlığında Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz Utku BALA, Seval KESKİN, Arda ULUSAN ve Barkın SARAÇ’ın oluşturduğu “SARTEK Robotik” ekibince gerçekleştirilen “Ses Tanıma ile İşaret Diline Tercüme Eden Robotik El Tasarımı” projesinde insanların en temel ihtiyaçlarından ve günümüz dünyasının vazgeçilmezlerinden olan iletişimin önemi vurgulanmış, her yaştan insan gurubunda görülebilen işitme kaybının sebep olduğu iletişim zorluklarına çözüm aranmıştır. Proje kapsamında işaret dili bilmeyen bireylerin işitme kaybı yaşayan bireylerle iletişim kurmasını sağlayan, konuşma dilini işaret diline çevirebilen robotik el tasarlanmıştır.

2022 yılı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde lisans, lisansüstü ve doktora öğrencilerine yönelik düzenlenen kategoride “Engelsiz Yaşam Teknolojileri” konusunda Ön Tasarım Raporu, Detay Tasarım Raporu ve Final Değerlendirme olmak üzere üç farklı aşamada gerçekleştirilen yarışmaya Prof. Dr. Osman PARLAKTUNA’nın ve Arş. Gör. Dr. Gülin ELİBOL SEÇİL’in danışmanlığında katılan Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri Utku BALA, Seval KESKİN, Arda ULUSAN ve Barkın SARAÇ’tan oluşan SARTEK robotik takımı ikincilik ödülünü kazanmıştır.